ГоловнаПолітика

Держдеп засудив спроби заперечувати факт Голодомору в Україні

"Ми згадуємо і вшановуємо мільйони українців, які загинули від голоду на початку 1930-х".

Держдеп засудив спроби заперечувати факт Голодомору в Україні
Фото: Голос Америки

Сполучені Штати Америки вшановують пам'ять про Голодомор в Україні 1932-33 років, який вбив мільйони людей за часів радянської влади, і засуджують спроби заперечення цього історичного факту.

Таку заяву оприлюднила прес-секретар Державного департаменту США Хезер Науерт, пише Укриінформ.

"У цьому місяці ми згадуємо і вшановуємо мільйони українців, які загинули від голоду на початку 1930-х років в результаті жорстокої політики радянської епохи часів Сталіна. Варварське захоплення української землі і сільськогосподарських культур, що призвело до Голодомору, або "смерті від голоду", стало одним з найжорстокіших діянь ХХ століття, перетворивши європейську житницю в землю невимірних людських страждань", - наголошується в заяві.

При цьому американська сторона відзначила стійкість тих, хто вижив під час Голодомору.

"Врешті-решт, радянська влада не змогла зруйнувати ідентичність і незалежність українського народу", - наголошується в документі.

У Держдепі зазначили, що Сполучені Штати "стоять разом з українським народом і шанують пам'ять про цю трагедію, заподіяною радянською владою, а також засуджують спроби заперечувати це як історичний факт".

США також підтвердили свою прихильність до "безпечної і процвітаючої України, вільної від зовнішньої агресії і окупації та здатної вибирати власне майбутнє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram