ГоловнаСвіт

Пентагон випадково поширив заклик відправити Трампа у відставку

У Міноборони США пояснили інцидент помилкою одного зі співробітників.

Пентагон випадково поширив заклик відправити Трампа у відставку
Фото: syria.t30p.ru

Міністерство оборони США в своєму офіційному акаунті в Twitter опублікувало пост, який містить заклик відправити у відставку президента США Дональда Трампа

Після видалення повідомлення представник Пентагону Дана Уайт пояснила інцидент помилкою одного зі співробітників.

Повідомлення мало вигляд ретвіта запису користувача Proud Resister.

Крім заклику про відставку Трампа, в тексті повідомлення йдеться про кандидата в Сенат Роя Мура, а також про сенатора Ела Франкена. Раніше їх звинуватили в сексуальних домаганнях.

"Є просте рішення ... Рой Мур - відмовся від участі у виборах. Ел Франкен - піди у відставку з Конгресу. Дональд Трамп - піди у відставку з поста президента. Республіканська партія - припиніть замовчувати проблему сексуальних домагань. Це злочин, так само, як і ваше лицемірство", - йдеться в повідомленні.

На офіційний акаунт Пентагону в Twitter підписані понад 5 млн осіб.

Раніше більш ніж 50 осіб з Конгресу повідомили, що особисто стикалися з сексуальними домаганнями або знають людей, які зазнавали домагань. Опитані CNN люди розповіли, зокрема, про існування неофіційного списку чоловіків-конгресменів, які особливо відомі своєю неналежною поведінкою. Домагання, яких зазнають співробітники, мають різну форму: від коментарів із сексуальним підтекстом до вчинків, які свідчать про пошук фізичної близькості з молодими співробітниками і стажистами. На пропозиції членів Конгресу або старших помічників часто відповідають взаємністю, сподіваючись на просування в кар'єрі, відзначають співрозмовники CNN.

Сенат США прийняв резолюцію, що передбачає обов'язковий тренінг із протидії сексуальним домаганням для сенаторів, співробітників і стажистів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що більшість підписників Twitter-акаунта Трампа виявилися ботами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram