ГоловнаСвіт

Шестеро людей порізали собі жили в Мосміськсуді (оновлено)

Усі постраждалі - уродженці Чечні.

Шестеро людей порізали собі жили в Мосміськсуді (оновлено)
Фото: стоп-кадр видео

Шестеро обвинувачених у хуліганстві спробували перерізати собі вени на засіданні в Мосміськсуді.

Про це "Интерфакс" повідомив адвокат одного з обвинувачених Шаміль Яндарбаєв.

"Сьогодні на засіданні шестеро осіб порізали собі лезами вени прямо в залі суду. Для них викликали "швидку", надають необхідну допомогу", - розповів він.

За словами адвоката, всі вони уродженці Чечні. На засіданні суду розглядалося питання про продовження їм терміну арешту. Яндарбаєв зазначив, що вони перебувають під вартою з 2015 року. Він уточнив, що судове засідання про продовження обвинуваченим терміну арешту відкладено на 17:00 за Києвом.

Оновлено: Спробу порізати жили в Мосміськсуді скоїли обвинувачені у справі про бійку, яка сталася в ресторані "Танукі" в Москві 2015 року. Про це "Дождю" розповіла прес-секретарка суду Уляна Солопова.

Протягом засідання про продовження терміну арешту Умар-Хамі Ідрисов, Рамбек Мусрапілов, Шамхан Абдуєв, Абдула Сатабаєв, Шаміль Садуєв і Асалан Махмутмерзаєв перебували в боксі для осіб, які утримуються під вартою. П'ятеро з них порізали собі руки складовими елементами запальничок.

"Слід звернути увагу, що безпосередній огляд осіб, яких утримують під вартою, перед доставкою в зал судового засідання, а також доставка в зал здійснюються співробітниками конвойного полку", - зазначила Солопова.

На сайті управління СК в Москві йдеться, що слідчі почали дослідчу перевірку. У рамках перевірки буде зроблено правову оцінку дій співробітників конвойної служби.

Нагадаємо, в червні правозахисники повідомили про катування в приміщенні Мосміськсуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram