ГоловнаСвіт

Президент Зімбабве вперше після військового перевороту з'явився на публіці

Служба безпеки Мугабе була на заході.

Президент Зімбабве вперше після військового перевороту з'явився на публіці
Роберт Мугабе
Фото: EPA/UPG

Президент Зімбабве Роберт Мугабе вперше з'явився на публіці після того, як 15 листопада військові оголосили про захоплення влади в країні.

Як повідомляє Associated Press, Мугабе взяв участь у церемонії вручення дипломів випускникам університету в столиці Зімбабве Хараре.

Мугабе пройшов у святковій процесії до сцени, піднявся на неї і звідти оголосив про відкриття церемонії вручення дипломів. Служба безпеки президента Зімбабве була на заході, відзначає агентство.

Раніше цього тижня 93-річного Мугабе помістили під домашній арешт після того, як військові оголосили про переворот і захоплення влади в Зімбабве. Мугабе перебуває на чолі держави протягом останніх 37 років. Військові оголосили, що мета перевороту - боротьба зі злочинцями з оточення Мугабе, які привели Зімбабве до соціальної й економічної кризи. Вулиці й урядові будівлі в Хараре заблокували бронетехнікою.

Після захоплення влади з Зімбабве втекла дружина президента Грейс Мугабе. Вона попрямувала в Намібію. Агентство ANA з посиланням на джерела повідомляло, що від'їзд дружини з країни був умовою Мугабе для відходу у відставку. За словами співрозмовників агентства, він оголосить про відставку найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram