ГоловнаСвіт

Медики назвали найнебезпечніші країни для туристів

Україна опинилася в категорії "країни з мінливими різними ризиками".

Експерти медичної сервісної компанії International SOS склали інтерактивну карту світу, на якій вказали рівень ризику відвідування країн для туристів з медичного погляду.

Як випливає з документа, найнебезпечнішими державами для відвідування туристів експерти назвали Ірак, Сирію, Афганістан, Лівію, Ємен, Сомалі, Південний Судан, Еритрею, Гвінею, Буркіна-Фасо, Бурунді, Центральноафриканську Республіку, Північну Корею, Гаяну і Гаїті. Більшість цих країн розташовані в Африці.

Україна опинилася в категорії "країни з мінливими різними ризиками".

У категорію країн з високим ризиком експерти зарахували держави, де система охорони здоров'я перевантажена або не існує взагалі. Можливість надання першої допомоги, швидкої або стоматологічних послуг у цих країнах може бути обмежена або взагалі відсутня. Якісні ліки за рецептом у цих країнах недоступні. У цих країнах також відзначається високий ризик зараження їжі та води інфекціями, деякі з яких можуть призвести до важких захворювань на кшталт малярії чи холери.

До країн з "дуже мінливими різними ризиками" зарахували ті, в яких існує великий розрив у якості медичної допомоги в містах і віддалених від них населених пунктах. Також у цих країнах є ризик спалаху інфекції. Крім того, отримати якісну медичну допомогу в міському середовищі цих країн можна тільки від "певних постачальників". У цю категорію поряд із Росією експерти зарахували Китай, Казахстан, Іран, Індію й інші країни.

У рейтинг найбільш безпечних країн для туристів потрапили більшість країн Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Японія, Південна Корея, ПАР, Туреччина, Уругвай і Чилі. Решта країн світу розподілилися за двома категоріями держав із середнім і високим медичним ризиком для туристів.

Нагадаємо, раніше Держдепартамент США попередив про загрозу терактів у Європі в період свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram