ГоловнаСвіт

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання Україні зброї

"Важливо направити президенту Путіну і іншим сигнал, що ми готові підтримати українців".

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання Україні зброї
Фото: en.wikipedia

Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонного озброєння, заявив сенатор-республіканець Джим Інгофф.

Про це він сказав під час слухань у сенатському комітеті зі збройних сил, присвячених утвердженню нових посадових осіб Міністерства оборони США, повідомляє Голос Америки.

"За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонне озброєння, зараз це змінюється", - заявив Інгофф, звертаючись до Джона Руду, претендента на посаду заступника з питань політики міністра оборони США.

У свою чергу Руд зазначив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

"Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торгової делегації США і мав можливість зустрітися з президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки і іншими. Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій з росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо направити президенту Путіну і іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Тому що я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість", - наголосив Руд.

Нагадаємо, напередодні Конгрес схвалив оборонний бюджет США з $350 млн для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram