ГоловнаПолітика

Наливайченко розповів, що заважає США надати Україні летальну зброю

Корупція в українській влади є величезною перешкодою для ефективної підтримки України з боку США.

Наливайченко розповів, що заважає США надати Україні летальну зброю

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко прокоментував візит у Київ високого представника Весса Мітчелла, а також розповів про свої зустрічі у Вашингтоні і що насправді заважає Сполученим Штатам надати летальну зброю Україні.

"У мене була розмова з високим представником США Куртом Волкером. З такими професіоналами, як Волкер, посол Фрід, держсекретар Рекс Тіллерсон, - можна і потрібно вирішувати питання надання летальної зброї. Але є величезне застереження з боку конгресменів США, що корупція в українській владі, невміння і нездатність керувати збройними силами так, щоб не розкрадалося ні пальне, ні зброя в ЗСУ, є величезною перешкодою для ефективної підтримки України з боку США", - підкреслив він.

Наливайченко зазначив, що питання надання летальної зброї наразі не знайшло остаточної підтримки в Конгресі, але політик сподівається на позитивне вирішення цього важливого питання для українських воїнів.

"Наразі, на жаль, ще немає позитивної відповіді, але дайте мені попрацювати ще кілька днів, щоб вийти на розуміння, що заважає, щоб така допомога була надана. Щоб нашим хлопцям на фронті було чим захищати нашу територію", - підкреслив лідер руху "Справедливість".

Нагадаємо, що Мітчелл прилетів до Києва в рамках європейського турне та найближчими днями працюватиме в Україні. Під час свого візиту Мітчелл проведе зустрічі з українськими політиками, щоб підтвердити прихильність США до суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликати державу продовжувати проводити важливі реформи.

Раніше повідомлялося, що Весс Мітчелл закликав Україну створити антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram