ГоловнаПолітика

Саакашвілі повідомив про видворення з України грузинського тележурналіста

Міграційна служба скасувала виданий рік тому Тамазу Шавшішвілі вид на проживання.

Саакашвілі повідомив про видворення з України грузинського тележурналіста
Фото: Сергей Нужненко

Колишній Президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі повідомив про видворення з України грузинського тележурналіста Тамаза Шавшішвілі у зв'язку з анулюванням міграційною службою його свідоцтва про право на постійне проживання на території країни.

"Тамазу Шавшішвілі, журналісту грузинської телекомпанії" Руставі-2", який був відряджений висвітлювати діяльність Саакашвілі, скасували вид на проживання і він повинен негайно покинути територію України як "загроза безпеці країни", - написав Саакашвілі у фейсбуці.

Політик оприлюднив фотокопію рішення Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві від 14 листопада. У документі сказано, що вид на проживання Шавшішвілі анулювали згідно з підпунктом 4 пункту 19 постанови Кабміну "Про затвердження Порядку оформлення, виготовлення і видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання".

Зазначеною в рішенні нормою передбачено позбавлення іноземця чи особи без громадянства права на постійне проживання в Україні у разі, якщо "його дії загрожують національній безпеці, громадському порядку, здоров'ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, які проживають в Україні".

Нагадаємо, 21 жовтня лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив про затримання екс-начальника його особистої охорони Георгія Рубашвілі. Пізніше Саакашвілі повідомив, що пропали ще двоє його соратників: колишній водій Михайло Абзіанідзе та інструктор Нацгвардії України Давид Макішвілі. Наступного дня виявилося, що їх депортували до Грузії.

Генеральна прокуратура вважає законним видворення грузинських соратників Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram