ГоловнаПолітика

НАБУ опублікувало схему розтрати держкоштів у Міноборони

Досудове розслідування у цій справі НАБУ і САП розпочали у вересні 2016 року.

Національне антикорупційне бюро України опублікувало схему розтрати державних коштів під час закупівлі пального для Міноборони.

Інфографіка та роз'яснення агентства з'явилися на сайті відомства.

"За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів Комітет затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як економічно найвигідніші. З переможцем уклали 14 договорів про постачання більш ніж 80 тис. тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Після постачання близько 1/20 домовленого обсягу заступник міністра оборони і директора департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів уклали додаткові угоди, згідно з якими вартість палива зросла спочатку на 10%, а потім ще на 5,8%.

"Тільки після безпідставного збільшення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової, переможець торгів починає поставляти паливо. В результаті на користь постачальника безпідставно і незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн", - роз'яснили в НАБУ.

Слідство встановило, що збільшення ціни було здійснено за відсутності документального підтвердження коливання цін на ринку, зміни кон'юнктури ринку та/або прийняття нормативно-правових актів, що впливають на формування рівня цін, наголосили в агентстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram