ГоловнаПолітика

Росія зібралася визнати проект "Радіо Свобода" "Крим.Реалії" інагентом

Мін'юст відправив виданню повідомлення.

Росія зібралася визнати проект "Радіо Свобода" "Крим.Реалії" інагентом

Мін'юст Росії відправив проекту "Радіо Свобода" "Крим.Реалії" і татаро-башкирській службі "Радіо Свобода" повідомлення про те, що їх можуть визнати інагентами.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у відомстві.

Раніше про це також попередили проекти "Idel.Реалии" і "Кавказ.Реалии", "Голос Америки", спільний проект "Радио Свобода" і "Голоса Америки" "Настоящее время", а також "Радио Свободная Европа"/"Радио Свобода".

Напередодні Держдума прийняла поправки, згідно з якими закордонні ЗМІ в Росії можуть визнати інагентами, якщо їх фінансують з-за кордону. Тепер документ повинна розглянути Рада Федерації. Якщо його затвердить верхня палата парламенту, він надійде на підпис президентові.

Інагентом може стати будь-яке закордонне ЗМІ, що отримує фінансування або майно з-за кордону (в тому числі від російських юридичних осіб, спонсорованих з іноземних джерел). ЗМІ, визнане інагентом, повинно відповідно маркувати свої матеріали і подавати звіти.

Діяльність "Радіо Свобода" і "Голосу Америки" координується американською урядовою Радою керуючих з питань мовлення (BBG) і фінансується Конгресом США.

Сайт "Крим.Реалії" запустили після так званого "референдуму" в березні 2014 року, після якого Росія анексувала Крим. Матеріали на сайті проекту публікують російською, українською та кримськотатарською мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram