ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада закликала телеканали ретельніше "запікувати" мати в ефірі

Протягом моніторингу зафіксували використання мату в доступний для дітей час.

Нацрада закликала телеканали ретельніше "запікувати" мати в ефірі
Фото: Depositphotos/scyther5

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення закликала українські телеканали ретельніше "запікувати" нецензурні слова, що лунають в ефірі.

Про це повідомляє "Телекритика".

На засіданні 16 листопада Нацрада розглядала питання про призначення позапланової перевірки телеканалу "24" (ТРК "Люкс"). Зазначають, що протягом моніторингу в ефірі було зафіксовано використання ненормативної лексики в час, доступний для перегляду дітьми.

"Звук частково був прихований, проте всі слова фрази прослуховувалися доволі чітко. Крім того, не було жодних попереджень про використання ненормативної лексики чи можливий негативний вплив на аудиторію", - наголошено в повідомленні.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, винесення на засідання цього питання було його ініціативою, оскільки зазначена фраза з матом пролунала на телеканалі щонайменше дев'ять разів.

"Слово, яке пролунало, я сам дуже уважно вислуховував. Ми уважно ставимося до таких речей. Мат був «запіканий». Це був Москаль (губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль, - ред.). Він полюбляє міцне слівце", - зазначив гендиректор ТРК Роман Андрейко.

Він також повідомив, що після того, як дізнався про намір Нацради розглянути це питання, він ще раз провів інструктаж для авторів програми і попросив їх "запікувати" мати ретельніше, тобто всю їх тривалість.

Після цього Нацрада більшістю голосів прийняла рішення не призначати перевірку і зняти це питання з порядку денного.

Нагадаємо, в травні два телеканали отримали попередження за грубу лексику в ефірі. Раніше Нацрада спіймала шість українських телеканалів на використанні грубої лексики в "дитячий час".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram