ГоловнаСуспільствоЖиття

Шість телеканалів викрили у використанні грубої лексики в "дитячий" час

Нацрада закликає прибрати ненормативні вислови з ефірів.

Шість телеканалів викрили у використанні грубої лексики в "дитячий" час
Фото: Depositphotos/scyther5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала на шести українських телеканалах вживання грубої лексики і просить мовників усунути ці порушення, оскільки вони можуть негативно вплинути на дитячу аудиторію.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Відзначається, що під час моніторингу 10-16 і 25 квітня були зафіксовані такі форми вживання грубої лексики: відкрите озвучування грубих висловлювань; часткове приховування ("запікування") окремих букв; повне приховування ("запікування") грубих слів з використанням їх субтитрування; повне приховування ("запікування") із залишенням артикуляції і змісту, зрозумілого з контексту; вживання грубої лексики дітьми; документальні відеоматеріали в умовах реального бойового зіткнення.

Такі випадки зафіксовані на телеканалах М1, 1+1, СТБ, "Новий канал", "5 канал" та НТН.

"Нацрада звертає увагу на те, що час трансляції таких передач, як правило, доступний для перегляду дитячою аудиторією, а отже, вони можуть негативно впливати на дітей. Регулятор просить виважено підходити до формування програмної сітки і не допускати передач, які можуть негативно впливати на їхній психічний та фізичний розвиток", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Нацрада заборонила трансляцію телеканалу Multimania TV через російськомовну рекламу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram