ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області судитимуть чоловіка, який викинув з вікна собаку на очах у доньки

Ему грозит до двух лет тюрьмы.

У Київській області судитимуть чоловіка, який викинув з вікна собаку на очах у доньки
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

У Київській області судитимуть чоловіка, який на очах своєї 12-річної доньки викинув з вікна багатоповерхівки свою собаку.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

"Спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який у присутності своєї малолітньої дитини, діючи умисно, порушуючи ч. 2 ст. 18 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», скоїв знущання над власною твариною із застосуванням жорстоких методів", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що чоловік узяв за нашийник 7-місячне цуценя лабрадора і викинув його з балкона третього поверху. Таким чином, за його словами, він хотів "помститися дружині".

"У результаті падіння тварина отримала тілесні ушкодження у вигляді діафізарного перелому в дистильованому відділі правої стегнової кістки і підвивиху критово-поперекового зчленування", - йдеться в повідомленні.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 2 ст. 299 (знущання над тваринами, що належать до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів у присутності малолітнього) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт затвердив процесуальний керівник, його направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, 4 квітня Верховна Рада прийняла законопроект, що посилює покарання за знущання над тваринами.

Так, за знущання над тваринами передбачено покарання у вигляді арешту терміном до шести місяців або обмеження волі до трьох років. Якщо такі дії були вчинені у присутності малолітнього, за них пропонується карати обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.

Якщо ж знущання над тваринами були здійснені з особливою жорстокістю, або вони призвели до каліцтва чи загибелі, або ж були здійснені групою осіб, то винним загрожує позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram