ГоловнаСуспільствоПодії

Мітинг проти використання тварин у цирку зібрав у Києві тисячу осіб

Учасники акції вимагають ухвалення законодавчої заборони.

Мітинг проти використання тварин у цирку зібрав у Києві тисячу осіб
Фото: http://interfax.com.ua/

Понад тисяча людей зібралися у суботу в парку імені Тараса Шевченка в центрі Києва на акцію за заборону використання тварин у цирку, передає "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи з постаменту пам'ятника Тарасу Шевченку, засновник зоозахисної ініціативи UAnimals Олександр Тодорчук наголосив, що активісти виступають не проти цирків як таких, а лише проти експлуатації тварин у них.

На мітингу, зокрема, виступили вокалістка групи ONUKA Ната Жижченко, учасниця групи Panivalkova Ірина Лузіна.

Багато хто з учасників акції були одягнені в костюми тварин або тримали саморобні плакати з написами "Цирк без жорстокості", "Тварини не клоуни", "Ви смієтеся – тварини плачуть", "За лаштунками все не так весело", "Вони не можуть боротися за свої права. Ти можеш" .

Зараз закони, що забороняють або обмежують залучення тварин до циркових вистав, діють в Австрії, Великобританії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, багатьох штатах США і ще в кількох десятках країн.

В Україні народні депутати разом із зоозахисниками подали у Верховну Раду два законопроекти (№5283 і №5229), в яких пропонується заборонити номери з тваринами у пересувних і стаціонарних цирках України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram