ГоловнаСуспільствоЖиття

Львів'ян зобов'язали реєструвати домашніх собак

Міськрада Львова затвердила нові правила поводження з домашніми тваринами

Львів'ян зобов'язали реєструвати домашніх собак
Собак регистрировать обязательно, котов - по желанию
Фото: Лиза Сергиенко

Львівська міська рада затвердила правила поводження з тваринами, які зобов'язують усіх власників собак зареєструвати своїх вихованців, а також передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність за безвідповідальне і жорстоке поводження з тваринами.

Як повідомляє Zaxid.net, за таке рішення проголосували 45 депутатів міськради.

Згідно з новими правилами, ветеринарний паспорт на тварину більше не є достатнім доказом права власності на нього. Власник повинен зареєструвати домашнього улюбленця в єдиній електронній базі ветеринарного кабінету й отримати після реєстрації спеціальний жетон.

Собак потрібно буде реєструвати в обов'язковому порядку, а котів - за бажанням власника. Якщо собака не зареєстрована, то її зареєструють під час першого ж візиту до ветлікаря.

Крім того, правила передбачають адміністративну відповідальність за утримання тварин у неналежних умовах і за несвоєчасне надання їм ветеринарної допомоги. Також, згідно з постановою, людина, яка не може більше утримувати тварину, повинна віддати її або іншому власникові, або в притулок.

Ба більше, жорстоке поводження з тваринами - побиття, отруєння або вбивство - тягне за собою кримінальну відповідальність, окрім випадків, коли евтаназія медично обґрунтована.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин у 2013 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram