ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ повідомила про підозру четвертого учасника ОЗУ у справі Войцеховського

Триває розслідування фактів захоплення земельних ділянок і незаконного будівництва.

ГПУ повідомила про підозру четвертого учасника ОЗУ у справі Войцеховського
Анатолий Войцеховский
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура повідомила про підозру четвертого учасника організованого злочинного угруповання в кримінальному провадженні за обвинуваченням забудовника Анатолія Войцеховського.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Зазначають, що Войцеховський і два його спільники - керівники підконтрольних йому підприємств - звинувачуються у захопленні земельних ділянок у Києві і самовільному будівництві на них, а також у привласненні коштів громадян під виглядом інвестицій у житло. Клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою подано в Печерський райсуд Києва.

Окрім того, триває розслідування фактів захоплення решти земділянок, використання їх для незаконного будівництва житлових і офісних комплексів у 2004-2016 роках, привласнення коштів інвесторів у будівництво під виглядом продажу квартир у незаконно побудованих житлових будинках (без документів на землю і проектів будівництва, на міських комунікаціях і територіях закладів освіти), в тому числі ЖК "Східна брама" (рішення про фактичне знесення об'єкта набуло чинності 2012 року), "Науковий", "Флагман", "Мозаїка", "Совські Ставки", "Кузьмінський", "Маргарита", "Молодіжна ініціатива", "Синєозерний", "Південний квартал".

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року Генпрокуратура завершила досудове розслідування проти Войцеховського, підозрюваного в скоєнні низки кримінальних злочинів і створенні організованого злочинного угруповання (ОЗУ).

Протягом слідства було встановлено, що будівництво велося з порушеннями, зокрема, в ЖК "Перлина Троєщини" (вул. М.Закревского, 42а), БЦ "Домініон де люкс" (вул. Ушинського, 40), РК "Мега Сіті" (вул. Харківське шосе, 19 і 19а), РК "Сосновий бір" (квартал вул. Олевської, Клавдіївської, Бахмача)

Войцеховського затримали 15 липня 2016 року за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні ОЗУ та інших злочинах.

Печерський райсуд Києва обрав Войцеховському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 14 млн гривень, після внесення якої він перебуває за місцем свого фактичного проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram