ГоловнаКультура

Радіо дружини Садового оштрафували за недотримання квот на українські пісні

"Люкс ФМ" заплатить 50,5 тис. грн.

Радіо дружини Садового оштрафували за недотримання квот на українські пісні

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафував на 50,5 тис. грн ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" (Київ, позивні "Люкс ФМ"), великим акціонером якої є дружина мера Львова Андрія Садового Катерина Кіт-Садова.

Як повідомляють на сайті регулятора, штраф накладено за недотримання вимог законодавства про обов'язкову частку звучання в ефірі пісень українською мовою.

"Моніторингом Національної ради від 1 серпня зафіксовано порушення вимог частини другої статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення", оскільки частка пісень державною мовою в проміжок часу з 07:00 до 14:00 становила 23,5%", - йдеться в повідомленні. На той момент квота була 25%, з 8 листопада вона збільшилася до 30%.

Відомство уточнює, що штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору оформлено рішенням від 9 листопада за результатами позапланової перевірки.

Катерина Кіт-Садова на кінець 2016 року володіла безпосередньо 1% акцій ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" і опосередковано 49% акцій через ПрАТ "ТРК Люкс", в якій її частка становила 76,7838%. У структурі групи також ТОВ "Захід.нет", "Радіо Континент", "Телерадіокомпанія "Радіо великих доріг", "Контакт-Інформ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram