ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє хлопців знімали номери з машин у Києві і вимагали викуп

Заяви в поліцію подали іноземні дипломати.

У Києві затримали двох молодих чоловіків, які знімали з автомобілів номери і повертали їх власникам за винагороду.

Вони залишали записки з номером телефону, а після переказування 300-500 гривень на банківську картку надсилали СМС із зазначенням, де забрати номерні знаки. Номери крали поночі протягом двох місяців, повідомляє поліція Києва.

Заяви правоохоронцям подали представники декількох посольств інших держав в Україні. Іноземці повідомили, що вночі з їхніх автомобілів зняли номерні знаки. З автомобіля "Тойота", що стояла біля будинку на вулиці Ярославів Вал, з "Шевроле" на вулиці Гончара, а також з "Форда", припаркованого на вулиці Олеся Гончара.

Двох хлопців затримали. У них вилучили викрадені автономери, банківську картку і мобільні телефони. Молоді люди зізналися у скоєному.

"У більшості випадків потерпілі навіть не повідомляли в поліцію, з огляду на незначну суму, яку втратили. Саме тому ми звертаємося до громадян з проханням: якщо ви переказували цим зловмисникам гроші на банківську картку з номером 5167491003608451, звертайтеся до Шевченківського УП ГУНП в м. Києві для надання свідчень", - йдеться в повідомленні поліції.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодим людям повідомлено про підозру у скоєнні чотирьох крадіжок, але правоохоронці мають підозри, що вони причетні до 15 епізодів.

За вчинене правопорушення затриманим загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram