ГоловнаПолітика

Турчинов обговорив аспекти введення миротворців на Донбас з повіреним у справах США при ОБСЄ

"Місія ООН повинна мати мандат на перебування на всій території Донбасу".

Турчинов обговорив аспекти введення миротворців на Донбас з повіреним у справах США при ОБСЄ
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з тимчасовим повіреним у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміаном.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму в умовах російської агресії, а також питання розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

"За словами Турчинова, для України є принципово важливим, щоб під час міжнародних переговорів зі звільнення Донбасу не втратило актуальності і питання звільнення окупованого Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, секретар РНБО підкреслив, що миротворча місія під егідою ООН повинна мати мандат на перебування на всій території Донбасу, і, насамперед, на російсько-українському кордоні, що дозволить заблокувати перекидання на територію Донбасу зброї, військової техніки і російських військовослужбовців.

"Всі "миротворчі" пропозиції РФ мають на меті лише спроби легалізувати свою присутність на Донбасі", - підкреслив Турчинов.

Він також зазначив, що для України одним з пріоритетів є проведення реформ відповідно до стандартів НАТО.

"Питання євроатлантичної інтеграції є вкрай актуальним для нас", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, Турчинов вважає російський варіант розміщення миротворців небезпечним. На його думку, ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу не дасть РФ "перефарбуватися" під миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram