ГоловнаПолітика

Суд відпустив з-під варти брата детектива НАБУ, підозрюваного в отриманні $20 тис. хабара

Ігоря Романюка відправили під домашній арешт.

Суд відпустив з-під варти брата детектива НАБУ, підозрюваного в отриманні $20 тис. хабара
Фото: goodvin.info

Печерський районний суд Києва відпустив з-під варти підозрюваного в отриманні 20 тис. доларів хабара колишнього слідчого податкової інспекції в Київській області Ігоря Романюка, який є рідним братом детектива Національного антикорупційного бюро Михайла Романюка.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначено, що Романюка заарештували 21 вересня з альтернативою застави в розмірі 4 млн гривень. Заставу внесено не було, і він перебував під вартою до 17 листопада.

Генпрокуратура попросила суд продовжити утримання підозрюваного під арештом ще на 60 діб. Прокурори обґрунтували своє клопотання тим, що, перебуваючи на волі, Романюк зможе чинити тиск на фігурантів кримінального провадження і знищити докази у справі.

"Крім того, встановлено факт знайомства підозрюваного з особами, які займають керівні посади в органах державної влади, а також з іншими впливовими особами, в тому числі посадовими особами ДФС у Київській області, СБУ та Національної поліції. Крім цього, рідний брат, з яким підозрюваний проживає в одній квартирі, працює в НАБУ", - наголошено в судовому рішенні.

Також Генпрокуратура вважає, що Романюк може втекти з країни через неконтрольовану ділянку кордону на сході України. У клопотанні прокурорів зазначено, що підсудний відмовився давати покази.

Суд, своєю чергою, звернув увагу на те, що підозрюваний 26 жовтня звільнився з податкової інспекції, має батьків похилого віку, а його наречена перебуває на 6-му тижні вагітності.

З огляду на це, суд відмовився продовжувати утримання під вартою і відпустив Романюка під цілодобовий домашній арешт, зобов'язавши носити електронний браслет стеження.

Нагадаємо, 20 вересня правоохоронці затримали слідчого податкової інспекції Ігоря Романюка за підозрою в отриманні 20 тис. доларів хабара. Його брат, детектив НАБУ Михайло Романюк, розслідує факт зловживання службовим становищем членами Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) при затвердженні оптової ціни електричної енергії за формулою "Роттердам+".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram