ГоловнаПолітика

Луценко відкинув підозри в незаконному збагаченні

Генпрокурор сказав, що не зобов'язаний декларувати покупки свого дорослого сина.

Луценко відкинув підозри в незаконному збагаченні
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко відкинув підозри в незаконному збагаченні.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на прохання прокоментувати кримінальне провадження, яке проти нього порушили в Національному антикорупційному бюро.

"Це вже п'яте чи шосте кримінальне провадження, яке стосується мене. Знаю, що деякі закрито, звичайно, через відсутність складу злочину, деякі розслідують. Ненормальним, звичайно, є ажіотаж навколо цього. У цьому випадку я не здивований, що власник золотої лопати [Ренат Кузьмін], який звинувачується Генеральною прокуратурою в розкраданні 1,2 млн грн державних коштів і переховується на території Росії, написав на мене заяву", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що факт, який йому закидає Кузьмін, не містить складу злочину.

"Луценко Юрій Віталійович і його дружина не повинні показувати у своїй декларації два паркомісця, які придбав мій син, якому 28 років і який проживає окремо від нашої сім'ї. Жодним законом не передбачено вказувати в моїй декларації його витрати", - сказав він.

Нагадаємо, що з 30 жовтня 2017 року НАБУ за зверненням Рената Кузьміна розслідує кримінальне провадження за ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває, про підозру нікого не повідомляли.

Справа стосується двох паркомісць, які купив старший син генпрокурора Олександр Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram