ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін анонсував новий випуск єврооблігацій після зриву "угоди десятиліття"

23 липня Україна має оголосити прискорену пропозицію обміну щодо непогашених облігацій зовнішніх державних позик.

Мінфін анонсував новий випуск єврооблігацій після зриву "угоди десятиліття"
Фото: african-markets.com

Міністерство фінансів анонсувало розміщення єврооблігацій після того, як було скасовано угоду з випуску 12-річних єврооблігацій на $1,75 млрд.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

"Міністерство фінансів залучило міжнародні інвестиційні банки у зв’язку із запропонованим випуском незабезпечених облігацій зовнішніх державних позик з найвищим пріоритетом та дванадцятирічним строком обігу, що будуть деноміновані у доларах США та випущені за Положенням S/Правилом 144А. Застосовуються положення FCA/ICMA щодо стабілізації", - йдеться у повідомленні.

Також Україна планує завтра, в четвер 23 липня, оголосити прискорену пропозицію обміну щодо певних непогашених облігацій зовнішніх державних позик України із терміном погашення в 2021 та 2022 роках на суму до $750 млн одночасно з випуском нових облігацій.

Нагадаємо, Україна збиралася розмістити євробонди на 1,75 млрд доларів з терміном погашення у 2033 році за 7,3-7,4%.

Для порівняння, в 2018 році держава випустило 5-річні папери на $ 750 під 9% річних, і 10-річні на $ 1,25 млрд під 9,75%.

При цьому в січні 2020 року Україна розмістила 10-річні облігації на 1,25 млрд євро під 4,375% річних.

Угода з розміщення єврооблігацій на  $1,75 млрд була розпочата 1 липня, однак, майже одразу її скасували. Коментуючи це, міністр фінансів Сергій Марченко зауважив, що "угоду десятиліття" зірвала відставка голови Нацбанку Якова Смолія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram