ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" збільшив ціну на газ для населення у липні

"Світові ціни на газ традиційно падають у період низького попиту і ростуть напередодні опалювального сезону".

"Нафтогаз" збільшив ціну на газ для населення у липні
Фото: Maxal_Tamor/Depositphotos

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" збільшила на липень ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних обов'язків (ПСО) на 7,2%, або на 155 грн/тис. куб. м, до 2 297,53 грн/тис. куб. м (без ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами) порівняно з червнем.

Про це йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

"Світові ціни на газ традиційно падають у період низького попиту і ростуть напередодні опалювального сезону. І, незважаючи на коронавірус, економічну кризу і скорочення попиту, 2020 рік не став винятком з цього сезонного правила. Втім ціна все ще рекордно низька порівняно з попередніми періодами, і ми вже сьогодні можемо припустити, що в другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижчою, ніж у 2019 році. За попередніми розрахунками - на 20, а то й на 30%", - сказав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

У компанії відзначили, що ціни на головних європейських газових хабах в останню декаду червня і на початку липня почали зростати, сягнувши максимальних значень із середини травня.

Факторами стримування для українських цін на газ є значні запаси газу у вітчизняних сховищах і рекордний розрив між попитом і пропозицією.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" відзвітував про зниження ціни на газ для населення в червні до 2,14 грн/куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram