ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін може відкласти запуск ринку газу для населення

"Будемо червоніти перед МВФ. Проте ніхто не опускає руки".

Кабмін може відкласти запуск ринку газу для населення
Фото: energy.kyivgaz.ua

Кабінет Міністрів може продовжити ще на один місяць дію спеціальних зобов'язань (PSO) НАК "Нафтогаз України" щодо поставок газу для населення.

Про це повідомив глава Національної комісії держрегулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк, передає Liga.net.

За його словами, де-юре, до скасування ПСО залишається всього тиждень, але на сьогодні "єдине, що зроблено – це НКРЕКП спростила процедуру зміни постачальника" газу для населення.

"Зараз мова йде, що ПСО будуть продовжені на місяць і всі сподіваються, що протягом цього місяця вирішаться проблеми [з переходом на газовий ринок] хоча б частково. Головна з них – визначення Постачальника газу останньої надії. Раніше ще була мова про гарантованих постачальників, але зараз уже про це ніхто не говорить", – сказав Тарасюк.

Він повідомив, що скасування ПСО з 1 липня – одна з умов України перед МВФ у рамках меморандуму про фінансову допомогу на $5 млрд.

"Два тижні тому ми підписали меморандум і вже не виконали одне з його положень. Будемо червоніти перед МВФ. Проте ніхто не опускає руки", – зазначив глава НКРЕКП.

Нагадаємо, напередодні "Нафтогаз" відзвітував про зниження ціни на газ для населення в червні до 2,14 грн/куб.м.

У травні ціна на газ для населення знизилася на 21 %, у квітні – на 15 %.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram