ГоловнаЕкономікаБізнес

Заступник голови офісу Зеленського став інвестнянею канадської Black Iron

Компанія володіє великим залізорудним родовищем у Кривому Розі.

Заступник голови офісу Зеленського став інвестнянею канадської Black Iron
Фото: ЦензорНЕТ

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква став "інвестиційною нянею" канадської гірничорудної компанії Black Iron, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на її пресреліз.

Президент Володимир Зеленський у недавньому інтерв'ю The Globe and Mail сказав, що Black Iron збирається вкласти 1,1 млрд доларів у будівництво гірничо-збагачувального комбінату в Україні. "Вони не могли зайти в Україну. Зараз ми це питання майже вирішили. Міністерство оборони працює разом з нашим Міністерством економіки, вже знайшли це місце", - повідомив президент.

У Black Iron розраховують, що слова Зеленського передбачають виділення землі під Шимановський залізорудний проєкт.

"Заступник голови Адміністрації президента Ігор Жовква взяв на себе відповідальність, щоб стати "інвестиційною нянею" для Black Iron - офіційною роллю, створеною урядом України для підтримки іноземних інвесторів, щоб особисто забезпечити виконання всіх завдань, що вимагають підтримки з боку уряду України. Проєкт Black Iron розглядається різними урядовими відомствами як пріоритетний", - зазначив генеральний директор Black Iron Метт Сімпсон.

Канадська компанія купила Шимановське і розташоване поруч Зеленівське родовища у структур Віктора Пінчука 2010 року. Однак почати розробку так і не вдалося через перешкоджання з боку Криворізької міськради. Місцеві депутати віддали землю, розташовану навколо Шимановського родовища, в оренду Південному ГЗК, що унеможливило його розробку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram