ГоловнаЕкономікаФінанси

Заступником голови НБУ замість Чурія став Юрій Гелетій з Мінфіну

Заступник міністра фінансів повернувся туди, де починав кар'єру.

Заступником голови НБУ замість Чурія став Юрій Гелетій з Мінфіну
Юрій Гелетій
Фото: Перша шпальта

Рада Національного банку за поданням нового голови НБУ Кирила Шевченка призначила йому заступника. Цю посаду в середу отримав Юрій Гелетій, який останні два роки був заступником міністра фінансів - спочатку Оксани Маркарової, а потім Сергія Марченка.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Гелетій замінить Олега Чурія, у якого закінчився п'ятирічний контракт.

Шевченко подякував за роботу Чурієві, якого попередній голова НБУ Яків Смолій подавав на перепризначення, і представив Гелетія як "політично незалежного технократа" та сильного професіонала.

"Він має достатній практичний досвід роботи в державному секторі та безпосередньо в Національному банку. Юрій Гелетій користується повагою та підтримкою міжнародних фінансових кіл і партнерів. Я впевнений, Юрій зможе гідно застосувати свої знання та досвід як член команди Національного банку", – цитує Шевченка пресслужба НБУ.

Гелетій працював у НБУ з 2003 до 2015 року. Пройшов шлях від економіста І категорії до керівника підрозділу в структурі банківського нагляду.

З жовтня 2015 року до липня 2018 року Юрій Гелетій обіймав посаду директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України, де, зокрема, займався питаннями стратегічного реформування державного банківського сектору, розвитку ринку фінансових послуг, ринку цінних паперів.

З липня 2018 року працював на посаді заступника міністра фінансів України.

Нагадаємо, що заступник голови Національного банку за посадою входить у його правління, яке є колегіальним органом. Рішення правління приймаються більшістю голосів. Кожен член правління НБУ має один голос, а позиція голови НБУ є вирішальною при прийнятті рішень у разі рівного розподілу голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram