ГоловнаЕкономікаДержава

Голова НБУ Шевченко зустрівся з послами "Великої сімки"

Співпраця з міжнародними партнерами – необхідна запорука макрофінансової стабільності України.

Голова НБУ Шевченко зустрівся з послами "Великої сімки"
Фото: https://bank.gov.ua/

Голова НБУ Кирило Шевченко провів першу зустріч з послами "Великої сімки". Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Він запевнив, що Нацбанк залишиться і надалі незалежною інституцією, яка ухвалюватиме аполітичні та економічно вмотивовані рішення. 

За словами Шевченка, монетарна політика, режим інфляційного таргетування та режим гнучкого курсу будуть збережені.

"Тісні партнерські відносини з нашими міжнародними партнерами - значний здобуток реформи фінансового сектору останніх років. Вважаю своїм обов’язком підтримувати та розвивати їх. Національний банк високо цінує відносини з країнами "Великої сімки", Європейського Союзу, а також міжнародними фінансовими інституціями. Ми прагнемо і надалі залишатися прогнозованим та послідовним партнером.

Ми твердо переконані, що співпраця з міжнародними партнерами – необхідна запорука макрофінансової стабільності України", - сказав Шевченко.

"Національний банк - фундаментальна опора реформ, які проводила Україна в попередні роки та продовжує впроваджувати сьогодні. Центробанк відіграв ключову роль у подоланні проблем у банківському секторі та боротьбі з кризовими явищами в країні.

Сподіваємося, що Національний банк продовжить продуману політику, яка спрямована на забезпечення макрофінансової та економічної стабільності  в Україні", – зазначила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Під час зустрічі Шевченко також озвучив свої основні пріоритети на посаді: відновлення кредитування, зниження портфелів "поганих" кредитів, збереження макрофінансової стабільності, а також продовження та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами України.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 16 липня призначила очільником Нацбанку голову правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка.

Якова Смолія за поданням президента України Верховна Рада відправила у відставку 3 липня. Смолій оголосив про своє рішення звільнитися 1 липня, зазначивши, що до цього призвів систематичний політичний тиск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram