ГоловнаЕкономікаДержава

Ліцензію на добування глини в Донецькій області продали за 40 млн при стартовій ціні 17 тис. грн

Торги виграло ТОВ "ВО "Шахтобуд".

Ліцензію на добування глини в Донецькій області продали за 40 млн при стартовій ціні 17 тис. грн
Фото: Первый запорожский

Ліцензію на видобування глини на Кліщіївській ділянці у Бахмутському районі Донецької області продали у 2,3 тисячі разів дорожче від стартової ціни.

Про це інформує пресслужба Державної служби геології та надр України.

"Відкриті електронні торги по Кліщіївській ділянці завершилися із рекордним зростанням вартості спеціального дозволу — його кінцева ціна склала 40 010 000 грн, у той час як стартував е-аукціон з позначки 16 936 грн. Переможцем відкритих конкурентних змагань стало ТОВ ВО «Шахтобуд». Підприємство придбало ліцензію на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку вогнетривких глин на п‘ять років. Ділянка знаходиться у Бахмутському районі Донецької області", - йдеться у повідомленні.

У Держгеонадрах такий стрибок ціни назвали безпрецедентним. До цього найбільше зростання, у 121 разів, було зафіксоване по ділянці Буданівська-3 (пісок) на Тернопільщині.

Зазначається, що сьогодні Державна служба геології та надр України проводить четверті аукціони з продажу спецдозволів, надрокористувачам запропонували сім лотів. Уже завершились торги по чотирьох із них, загальна вартість проданих ліцензій склала 53 097 000 грн.

За даними аналітичної системи YouControl, власником фірми-переможця торгів ТОВ "ВО "Шахтобуд" є Валентин Шеветовський. Йому належить група компаній Golden Tile Ceramic, яка позиціонує себе як найбільшого виробника та експортера керамічної плитки в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram