ГоловнаЕкономікаДержава

Гетманцев: субсидії мають бути монетизовані, а ціна на електроенергію підвищена

"За цим майбутнє".

Гетманцев: субсидії мають бути монетизовані, а ціна на електроенергію підвищена
Фото: Укринформ

Ціну на електроенергію потрібно підвищити, а пільги перевести в грошову форму. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі програми HARD з Влащенко.

Відповідаючи на питання про підвищення ціни на електроенергію для населення до рівня ринкової, Гетманцев наголосив, що це необхідно робити, а незахищеним верствам населення надавати адресні субсидії в грошовій формі. Цей підхід підтримує і його кого колега Галина Третьякова, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

«Повністю підтримую монетизацію [пільг], як і Галина Третьякова – вона теж підтримує цю ідею, це її комітет. І взагалі за цим майбутнє. Ми не зможемо й далі фінансувати такий обсяг пільг. Крім того, пільги часто несправедливі, багато пільг отримують за підробними документами або за документами, оформленими з порушенням процедури. Вони обтяжують бюджет, з одного боку, з іншого і не мають відходити тим людям, які на них не мають права. Тому я повністю підтримую підхід монетизації, ми маємо переводити пільги в грошову форму. Те саме стосується ціни на електроенергію», - прокоментував Гетманцев.

Нагадаємо, що ціна на електроенергію для домогосподарств не переглядалась з березня 2017 року і становить 0,9 грн при споживанні електроенергії до 100 КВт*год на місяць і 1,68 грн при споживанні більш ніж 100 КВт*год. При цьому зазначається, що ціна на електроенергію для населення в Україні є найнижчою в ЄС і відпускається за єдиною ціною всім споживачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram