ГоловнаЕкономікаФінанси

Госпсуд Києва призупинив розгляд позову Коломойського щодо ПриватБанку

Суддя вирішила дочекатися підсумків другого судового розгляду.

Госпсуд Києва призупинив розгляд позову Коломойського щодо ПриватБанку
Главный офис 'ПриватБанка' в Днепре
Фото: Facebook /Дмитрий Дубилет

Госпсуд Києва в особі судді Людмили Шкурдової призупинив розгляд позову колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору про викуп банку Міністерством фінансів 21 грудня 2016 року.

Про це сказав в.о. голови Господарського суду Києва Петро Паламар, пише РБК-Україна.

Провадження у цій справі було призупинено напередодні.

"Сьогодні його не розглядатимуть. Причина припинення, наскільки я знаю, - до розгляду іншої судової справи, яку не розглядають у Господарському суді Києва, але розглядають в Україні в іншому суді", - сказав він.

"Ми неодноразово подавали клопотання про припинення справи, оскільки Велика палата Верховного Суду повинна визначити юрисдикцію справи - адміністративна або господарська", - заявив, своєю чергою, представник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.

Нагадаємо, в квітні українські суди ухвалили відразу три судові рішення на користь Коломойського у справі ПриватБанку.

18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня він же скасував рішення про список інсайдерів ПриватБанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисте поручительство Коломойського за кредитами рефінансування.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку було схвалено 18 жовтня 2016 року через "дірки" в його капіталі. За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Кабінет Міністрів вирішив забрати ПриватБанк у 100% державну власність. Міністерство фінансів стало його власником усього за 1 гривню.

Передача ПриватБанку в держвласність стала гарантією його докапіталізації, на яку згодом держава витратила 155 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram