ГоловнаЕкономікаБізнес

Калуська ТЕЦ повернулася в держвласність

Уряд Гончарука скасував рішення уряду Гройсмана.

Калуська ТЕЦ повернулася в держвласність
Фото: uie.kiev.ua

Кабінет Міністрів повернув Калуську теплоелектроцентраль у державну власність.

Про це повідомив на брифінгу після засідання уряду прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Минулим урядом було прийнято рішення передати її в комунальну власність. Хтось каже, що окремі люди хотіли встановити над нею контроль, хтось пов'язував це з рейдерськими атаками. Ми вирішили повернути цей важливий об'єкт у державну власність, щоб бути точно впевненими, що люди будуть у теплі взимку і захищені від несподіванок під час опалювального сезону", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, наприкінці травня 2019 року Кабінет Міністрів Володимира Гройсмана вивів із державної власності Калуську теплоелектроцентраль в Івано-Франківській області. Її передали в комунальну власність міста Калуш, де колись був мером тодішній міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

У серпні Міненерго ліквідувало ДП "Калуська ТЕЦ-нова" і передало його майно міськраді.

Але вже у вересні комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (т.зв. "антирейдерська комісія") скасувала перереєстрацію Калуської ТЕЦ на територіальну громаду Калуша.

Калуська ТЕЦ є фактично єдиним об'єктом генерації і покупцем вугілля в Бурштинському острові, який не належить енергохолдингу ДТЕК. Основна діяльність ТЕЦ - постачання гарячої води і пари "Карпатнафтохіму" і електроенергії в загальний ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram