ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ виключив групу СНД зі своїх оглядів

Україну включено в групу "Європа, що розвивається".

МВФ виключив групу СНД зі своїх оглядів
Фото: hyser.com.ua

Міжнародний валютний фонд у жовтневому огляді World Economic Outlook скасував регіональну групу "Співдружність Незалежних Держав" (CIS).

Про це йдеться на сайті фонду.

Україна, Молдова, Білорусь і Росія тепер включені в групу "Європа, що розвивається". Решта вісім країн - Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан, які включені в регіональну підгрупу Кавказ і Центральна Азія (CCA), об'єднуються з Близьким Сходом, Північною Африкою, Афганістаном і Пакистаном (MENAP) і сформують нову регіональну групу Близького Сходу і Центральної Азії (MECA).

"Найважливіша для нас зміна в розподілі на групи в новому звіті МВФ. Групи CIS/СНД нарешті немає. Україна - в групі Emerging and Developing Europe", - прокоментувала цю зміну міністр фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, Україна, яка так і не ратифікувала статут СНД від 1993 року, формально належить до співдружності, але фактично в ній не бере участі.

З 2014 року Україна взяла курс на формальний вихід з СНД. У травні 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким активував рішення РНБО про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД. Документ, зокрема, передбачав закриття постійного представництва України в цій організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram