ГоловнаЕкономікаДержава

Фонд гарантування вкладів передав Мінфіну 100% акцій ПриватБанку

Передача банку в держвласність стала гарантією його докапіталізації

Фонд гарантування вкладів передав Мінфіну 100% акцій ПриватБанку
Фото: Макс Требухов

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і Міністерство фінансів 21 грудня підписали договір про продаж 100% акцій ПриватБанку.

Про це повідомляють на сайті Мінфіну.

Відзначають, що цей договір є результатом чіткої і скоординованої роботи Мінфіну, НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Національного депозитарію, АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк".

"У рекордні 72 години були забезпечені резерви під активні операції, проведена додаткова емісія акцій і їх розміщення. Були внесені зміни до статуту банку, розроблений перехідний баланс, завершені всі необхідні процедури з продажу акцій і зміни власників банку", - сказано в повідомленні.

На 21 грудня капітал ПриватБанку мав від'ємне значення, і Фонд гарантування, відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продав повний обсяг акцій цього банку Міністерству фінансів за одну гривню.

"Передача ПриватБанку в державну власність стала гарантією його докапіталізації, яка відбудеться найближчим часом. Держава стала гарантом виконання всіх зобов'язань перед клієнтами банку зі збереженням валюти вкладів та інших умов", - наголосили в Мінфіні.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде в 100%-ву державну власність. Приватні акціонери ПриватБанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram