ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд скасував рішення Нацбанку про визначення переліку осіб, пов'язаних із ПриватБанком

Окружний адмінсуд прийняв ще одне рішення стосовно націоналізації ПриватБанку не на користь держави.

Суд скасував рішення Нацбанку про визначення переліку осіб, пов'язаних із ПриватБанком
Фото: София Гаврилюк

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку про визначення переліку пов'язаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

"Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку у справі №826/13813/17, яким повністю задовольнив позов підконтрольної колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. Зокрема задоволено вимоги позивача в частині скасування рішення Національного банку від 13.12.2016 №105, яким визначено перелік пов'язаних з ПриватБанком фізичних і юридичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що саме це рішення Нацбанку є одним з основних у процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

Тоді відбулася процедура "bail-in": обмін коштів пов'язаних з банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів.

Рішення суду поки що не набуло чинності і найближчим часом буде оскаржене Нацбанком в апеляційному порядку.

Зазначимо, що пов'язана особа (related party) - це фізична особа, яка за своїми службовими статусом, родинними зв'язками або майновим становищем пов'язана з діяльністю та управлінням банком і може отримати певні матеріальні переваги в процесі виконання банком своїх функцій.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації ПриватБанку. Рішення не набуло чинності і може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Президент Порошенко назвав рішення суду про ПриватБанк першою ознакою реваншу і доручив НБУ забезпечити ПриватБанк готівкою і не допустити паніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram