ГоловнаПолітика

Порошенко назвав рішення про ПриватБанк першою ознакою реваншу

Президент закликав не допустити перетворення України на Малоросію.

Порошенко назвав рішення про ПриватБанк першою ознакою реваншу
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко назвав рішення Окружного адмінсуду Києва про ПриватБанк першою ознакою реваншу. На його думку, в разі обрання президентом Володимира Зеленського далі буде тільки гірше.

"За п'ять років Путін не досяг жодної стратегічної мети щодо України. Він намагався атакувати з фронту і підірвати з тилу - нічого йому не вдалося. Він жадає реваншу, він не відмовився від планів знищити Україну, позбавити нас незалежності і розмити нашу національну ідентичність", - заявив Порошенко у зверненні до народу 18 квітня.

На його думку, у зв'язку з цим Путін розраховує отримати на посади президента України некомпетентного новачка, "якого легко переграє".

Себе Порошенко вважає лідером, який здатен протистояти Путіну.

"У програмі мого опонента немає ні слова про Євросоюз, тому мене не дивує, що за нього агітує Москва від Жириновського і Зюганова до нашої еміграції на чолі з Азаровим, яка вже спакувала валізи для повернення в Україну. Як і група олігархів-утікачів. План одного з них у разі перемоги Зеленського - повернути собі ПриватБанк. І як бачите - їм не терпиться, вони вже зараз почали реалізацію цього задуму", - сказав президент України.

На його думку, далі буде скасування люстрації й електронного декларування.

"Реванш не буде різким поворотом. Це буде спочатку малопомітне, повзке, але впевнене повернення у сферу російського впливу", - сказав Порошенко.

Президент сказав, що прийме будь-який результат виборів 21 квітня, і попросив громадян України вибачити йому за допущені помилки.

"Коли ви прийдете на дільниці, не думайте про Зеленського. І про Порошенка теж не думайте. Думайте про Україну - як її зберегти. Так само, як у 2014 році ви зупинили Новоросію, тепер прошу: не допустіть перетворення України на Малоросію", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що останні соціологічні опитування не залишають Порошенкові шансів на переобрання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram