ГоловнаПолітика

Суд відмовився визнати загибель командира Іл-76 у катастрофі під Луганськом наслідком російської агресії

Аргументація судді поки що невідома.

Суд відмовився визнати загибель командира Іл-76 у катастрофі під Луганськом наслідком російської агресії
Фото: EPA/UPG

Мелітопольський міськрайсуд відмовився визнати загибель Олександра Бєлого, командира збитого в липні 2014 року літака Іл-76, наслідком російської агресії.

Про це УНІАН повідомила вдова загиблого офіцера Тетяна Чимиркова, яка зверталася до суду з відповідним позовом.

Рішення суд виніс 16 квітня.

У копії рішення, виданого вдові, вказано лише вступну та резолютивну частини - без мотивувальної частини, де суд аргументує своє рішення.

Фото: hromadske.ua

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Горбачова не змогла прокоментувати своє рішення, пославшись на відсутність часу у зв'язку із судовим засіданням.

В.о. голови Мелітопольського міськрайонного суду Тамара Міщенко, своєю чергою, повідомила, що суддя не встигла оформити мотивувальну частину судового рішення через велике робоче навантаження, пообіцявши, що рішення буде опубліковано повністю в понеділок, 22 квітня.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року бойовики в Луганську збили літак Іл-76. У результаті катастрофи загинули дев'ять членів екіпажу і 40 військовослужбовців.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив генерал-майора Віктора Назарова до 7 років позбавлення волі. Його визнали винним у недбалому ставленні до виконання службових обов'язків, які призвели до загибелі військових.

В обвинувальному акті йшлося, що Назаров точно знав про розміщення на аеродромі Луганська груп бойовиків, озброєних ПЗРК, тобто "усвідомлював, що політ літаків на вказаний аеродром буде здійснюватися на територію супротивника" і був поінформований про "терористичну загрозу".

Генерал не визнав провини. Зараз його справа перебуває на стадії апеляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram