ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній начальник закупівель "Укрзалізниці" пішов під суд

Друга справа про закупівлю дизпалива в УЗ пішла у ВАКС.

Колишній начальник закупівель "Укрзалізниці" пішов під суд
Фото: Александр Рудоманов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт проти колишнього начальника філії "Центр забезпечення виробництва" і його заступника у 2015-2016 роках.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Імена підсудних не вказані. За даними видання "Слово і діло", йдеться про колишнього начальника ЦЗВ Олександра Кулака і його колишнього заступника Данила Мізина.

У грудні 2015 року та березні 2016 року ЦЗВ отримав від компанії 30 тисяч тонн дизелю в борг, зобов'язавшись повернути його до 1 березня і 1 травня 2016 року відповідно. Штраф за кожен день прострочення становив 2-2,7 млн гривень.

Повертати паливо філія почала щойно 29 березня 2016 року, але слідство вважає, що посадові особи ЦЗВ свідомо затягнули цей процес, тому що вже 18 березня був підписаний контракт на постачання дизпалива.

До того ж паливо позичила та сама компанія, яка виграла конкурс на його постачання, тобто повернення могло бути швидким.

Однак повертати дизель почали тільки після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування НАБУ, яке вже завершено і обвинувальний акт за яким перебуває в суді.

У результаті цих дій держава зазнала збитків на 39,8 млн гривень.

Підозрюваним інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram