ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ завершило розслідування другої справи про закупівлю дизпалива "Укрзалізницею"

Начальнику ЦЗВ і його заступнику закидають заподіяння 40 млн гривень збитків.

НАБУ завершило розслідування другої справи про закупівлю дизпалива "Укрзалізницею"
Фото: Александр Рудоманов

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування другої справи про закупівлю дизпалива "Укрзалізницею".

Про це повідомила прес-служба бюро в понеділок.

Провадження стосується заподіяння 39,8 млн гривень збитків філії УЗ "Центр забезпечення виробництва" під час позичання дизельного палива у ТОВ "Вог Аеро Джет".

У грудні 2015 року і березні 2016 року ЦЗВ отримав від компанії 30 тисяч тонн дизеля в борг, зобов'язавшись повернути його до 1 березня і 1 травня 2016 року відповідно. Штраф за кожен день прострочення становив 2-2,7 млн гривень.

Повертати паливо філія почала тільки 29 березня 2016 року, але слідство вважає, що посадові особи ЦЗВ свідомо затягнули цей процес, тому що вже 18 березня був підписаний контракт на постачання дизпалива.

До того ж паливо позичила та сама компанія, яка виграла конкурс на його постачання, тобто повернення могло бути швидким.

Однак повертати дизель почали тільки після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування НАБУ, яке вже завершено і обвинувальний акт у якому перебуває в суді.

Підозрюваними у другій справі стали начальник ЦЗВ і його заступник. Їм закидають ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram