ГоловнаЕкономікаБізнес

Ліквідацію "Укроборонпрому" знято з порядку денного

"Укроборонпром" - це бізнес. Він повинен бути максимально ефективним".

Ліквідацію "Укроборонпрому" знято з порядку денного
Фото: ukroboronprom.com.ua

Нова влада не ліквідовуватиме концерн "Укроборонпром".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк в інтерв'ю LB.ua сказав, що він має намір "серйозно взятися" за реформування "Укроборонпрому", який як концерн буде збережено.

Данилюк повідомив, що концерн отримає нормальне корпоративне управління, сильну наглядову раду і професійний менеджмент.

Також мають визначити найкращі підприємства, які і будуть максимально завантажені замовленнями.

"Я хочу зафіксувати: «Укроборонпром» - це бізнес. Він повинен бути максимально ефективним. Коли розмазують виробництво техніки по десятьох заводах, про яку ефективність може йтися? І ремонт, і виробництво потрібно сконцентрувати на найкращих заводах, модернізувати і завантажити їх повністю. Люди забезпечені роботою, у них з'являється спеціалізація, уніфікована якість. Це повинні бути великі підприємства, вони проектувалися і працюють на значних потужностях. А не ділити, грубо кажучи, по 20 танків між 5 заводами, де люди будуть працювати неповний день", - сказав він.

Нагадаємо, що в лютому в Україні виник скандал навколо "Укроборонпрому" у зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Після цього група депутатів Верховної Ради на чолі з Сергієм Пашинським зареєструвала законопроєкт №10248 про ліквідацію державного концерну "Укроборонпром". Законопроєкт передбачає підпорядкування підприємств - учасників концерну центральному органу виконавчої влади. Також у тексті прописано особливу процедуру ліквідації підприємств сфери оборонної промисловості.

У квітні цю ідею підтримав і заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram