Як поремонтувати ями після аварійних робіт?

Часто бачите незаасфальтовані шматки тротуару після заміни труб? Це такі канави з піску, щебню, в яких легко підвернути ногу. На ваші звернення на 1551 ви отримуєте відписки, а заасфальтувати ями вам обіцяють лише при капітальному ремонті вулиці, тобто, роки за три?

“Вихід є!”, як пишуть у вагонах метро. І зараз я розповім вам, де він.

Важливий момент: після ремонту (заміни труб) ви маєте лише місяць, максимум - два, для того, аби домогтися прибирання його наслідків. Якщо не встигнете подати запит або ж звернення - потрібно чекати капітального ремонту вулиць.

Сам алгоритм виглядає так:

Фотографування незаасфальтованої ділянки ==> запит на публічну інформацію, щодо строків виконання відновлювальних робіт ==> ремонтні роботи.

Крок 1

Фотографуєте ділянку, щоб прікрипити фото до запиту на публічну інформацію.

Крок 2

Запит на публічну інформацію до РДА з проханням повідомити, коли буде заасфальтовано ділянку, на які проводилися ремонтні роботи. Запит надсилається на електронну пошту РДА, яка вказана у них на сайті. Шаблон запиту є за посиланням.

Крок 3

Протягом 5 робочих днів на вашу електронну пошту має прийти відповідь з вказанням строків виконання робіт або що буде зроблено з цим розриттям.

Факультативно ще можна надіслати скарги на урядову гарячу лінію, але я не вважаю це дуже ефективним.

І стандартне фото — «було==> стало» завдяки запитам до районної державної адміністрації.

Приклад №1.

Приклад №2.

Чи може бути якісь проблеми?

Звісно так. Наприклад, вам можуть надати відписку.

Що ж робити у такому разі?

Потрібно зробити звернення на урядову гарячу лінію з проханням провести службову перевірку відповіді на ваш запит\звернення та вжити заходів для відновлення благоустрою території. Зазначу, що процес «примушування» до асфальтування ділянки не настільки швидкий, як хочеться, але шанси на нього є.

Трохи теорії:

Для проведення робіт, при яких відбувається розриття асфальтного покриття, видається картка на тимчасове порушення благоустрою, по закінченню якої благоустрій мають відновити: заасфальтувати ділянку назад або ж закопати ґрунтову яму (якщо роботи виконувалися на газоні). Якщо виконавець робіт протермінував картку — РДА звертається до суду і через суд змушує асфальтувати цю ділянку.

Якщо виникли питання - пишіть автору у фейсбуці!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram