ГоловнаБлогиБлог Оксаны Продан

Протестуєш проти незаконного будівництва? Сідай у в’язницю

Суд міста Рубіжне Луганської області намагається створити небезпечний прецедент – посадити у в’язницю правозахисницю Рімму Білоцерківську начебто за те, що вона зупинила незаконне будівництво.

Рімма Білоцерковська готується до засіданння суду
Фото: ostro.org
Рімма Білоцерковська готується до засіданння суду

Уявляєте, скільки по всій країні йде незаконних забудов? І скільки людей можуть поповнити ряди особливо «небезпечних злочниців»? В той час, як т.зв. «мажори», які вбивають, гвалтують, давлять людей на своїх дорогих авто, гуляють на свободі лише тому, що вони мають впливових родичів, здатних в ручному режимі керувати нашим правосуддям.

Все, що відбувається навколо справи Рімми – найкраща ілюстрація нашої Системи в дії. Її справа тягнеться ще з 2007 року, коли Рімма приймала участь в акціїї протесту проти незаконної забудови в Северодонецьку. Щоб зупинити свавілля, вона була змушена зайняти місце в кабіні крана. Тому що міліція лише склала адміністративний протокол і не реагувала на те, що незаконне будівництво продовжується. Будівництво було зупинено, а Рімма в якості нагороди отримала кримінальну справу. Протягом цих років від її розгляду відмовилися 7 суддів (!).

Саме за те, що Рімма не байдужа сама і організовує інших, що відстоює право народу на владу, її сьогодні хочуть обмежити в пересуванні, у волі і у можливостях.

Чи хочемо ми, щоб наші діти жили в країні, де правозахисників саджають за грати, а вбивці гуляють на свободі? Я – ні. Сьогодні Рімма, а завтра інщий.

Саме тому я, як адвокат, та Всеукраїнське об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця», яке я представляю, будемо робити все можливе і неможливе, щоб за надуманим приводом людина, яка є правозахисником, не була обмежена у своїх правах і можливостях.

Оксана Продан Оксана Продан , Народний депутат 7 і 8 скликань, Радник Голови Асоціаціі міст України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram