ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Влада забезпечує енергетичну незалежність ЛНР і ДНР?

Дискусія щодо торгівлі України з нині окупованими територіями Донецької та Луганської областей викликала низку запитань, на які адекватну і повну відповідь може дати лише високопосадовці.

Для того, щоб зрозуміти, що насправді відбувається у країні протягом останніх років і чи взагалі існує якась стратегія в питанні відновлення територіальної цілісності України та повернення окупованих територій, треба отримати відповіді бодай на кілька запитань.

1. На підставі яких документів і хто з українського боку ухвалив рішення та підписав угоди про купівлю вугілля для України на шахтах Ріната Ахметова, які знаходяться на окупованій території?

2. Хто ухвалив рішення про постачання електроенергії для Луганська та інших міст окупованих територій з Луганської ТЕЦ, яка знаходиться на українській території?

3. Хто визначив суму контракту і чому, як твердять експерти, заборгованість за електроенергію, що постачається з України до «ЛНР», вже більше мільярда гривень?

4. І найважливіше запитанння до тих, хто відповідає за енергетику в Україні: як сталося, що за умов дотації енергетики «ЛНР» і «ДНР», в Україні введені так звані «європейські тарифи», а на окупованих територіях тарифи в енну кількість разів дешевші?

І взагалі, хто буде нести відповідальність за те, що українська влада, фактично, забезпечує енергетичну незалежність «ЛНР» і «ДНР»?!

Ці проблеми я озвучую вже не один місяць і сподіваюся отримати адекватну та повну відповідь на них від влади. Але для надійності пропоную створити у парламенті спеціальну слідчу комісію з цих питань.

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram