Постреволюційний хаос має змінити дисципліна і законність

Нова українська влада робить усе, щоб уникнути збройного протистояння і людських жертв та врегулювати конфлікт дипломатичним шляхом. Але Росія, судячи з усього, поки не збирається припиняти військову агресію. Відтак, головна загроза для України знаходиться сьогодні зовні, а ймовірність повномасштабної війни залишається високою.

Фото: Макс Левин

Саме тому нове керівництво країни прийняло рішення про часткову мобілізацію, а також про створення Національної гвардії України. Десятки тисяч українських патріотів сьогодні висловили бажання захищати свою Батьківщину. Саме на таких добровольців розраховане дане рішення. Насамперед, воно дозволяє максимально залучити всіх фахівців, які пройшли службу в армії та готові професійно захищати країну.Також, найближчим часом буде створено Трудову гвардію, членам якої буде запропоновано здійснювати роботи щодо благоустрою українських міст та селищ з відповідною оплатою цієї праці.

Ми маємо зрозуміти, що головний Майдан країни на сьогодні знаходиться не в центрі Києва, а на північно-східному та південному кордонах нашої держави. Тому кожен, хто прагне служити Україні, захищати її зі зброєю в руках та наводити порядок, повинні вступати або до Національної, або до Трудової гвардії.

Ті незаконно озброєні угрупування, ті громадяни, які мають на руках незареєстровану зброю, що не здадуть її у відведений термін до органів МВС, будуть вважатися злочинцями, незалежно від політичної приналежності, регіону чи своєї участі у громадських формуваннях правопорядку.

Постреволюційний хаос має змінити жорстка дисципліна і законність. Для всіх бажаючих «повоювати за Україну» тепер є легальна можливість зробити це, записавшись у державні збройні структури.

Крім того, всі особи, які будуть здійснювати провокації, підбурювати людей на масові заворушення, захоплення приміщень, самосуди, протидію силовим органам будуть вважатися спільниками іноземного військового агресора, який хоче спровокувати громадянське протистояння та зруйнувати Україну зсередини. Всі вони будуть жорстко каратись відповідно до законів та Конституції України, а в разі початку відкритого збройного конфлікту – за законами військового часу.

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram