Уік-енд прем'єр – культурно і весело

30 жовтня Національна опера України представить одразу дві прем”єри – одноактні комічні опери “Служниця-пані” Дж. Перголезі та “Джанні Скіккі” Дж.Пуччіні. Між написаням цих двох творів майже 200 років, вони мали сотні постановок на кращих оперних сценах світу, але ніколи не виконувались разом.

Ідея такого поєднання з'явилась у мене ще кілька років тому. Згодом, я вирішив запросити для їх сценічного втілення двох талановитих колег – прекрасних режисерів Оксану Тараненко та Тамару Трунову. Для кожної з них, це перша робота на київській сцені, а для Тамари Трунової – взагалі, перша спроба в оперному жанрі. Звичайно, я ризикував, але, сьогодні, коли репетиційний пройдено, можу впевнено сказати, що мої сподівання справдились!

Сюжети обох опер абсолютно актуальні і сьогодні, а яскраві і дотепні режисерські рішення створять прекрасний настрій та подарують чудові враження як досвідченим меломанам, так і тим, хто відвідає театр вперше.

Над підготовкою музичного матеріалу працював головний диригент театру Микола Дядюра, сценографію створив Станіслав Петровський, а костюми - Наталя Кучеря.

Принагідно, хочу подякувати багаторічних партнерів театру – Посольство Італійської Республіки в Україні та Італійський інститут культури в Києві – за допомогу у створенні цього проекту.

Прем”єрні покази вистав відбудуться також 1 листопада та 4 грудня.

30 жовтня та 1 листопада прем'єрними виставами диригуватиме італійський маестро Даніеле Аджіман, а партію Джанні Скіккі виконає відомий баритон Серджіо Болонья (Італія).

Тож, до зустрічі у театрі!

Анатолій Солов’яненко Анатолій Солов’яненко , Головний режисер Національної опери України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram