ГоловнаСвіт

Німеччина та Франція розроблять новий танк на основі досвіду війни Росії проти України

Міністри оборони країн підпишуть завтра у Парижі меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту.

Німеччина та Франція розроблять новий танк на основі досвіду війни Росії проти України
Ілюстративне фото
Фото: EPA/UPG

Завтра Німеччина та Франція підпишуть угоду про спільну розробку нового бойового танка, пише Bloomberg з посиланням на газету Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і його французький колега Себастьєн Лекорню повідомили, що в п'ятницю в Парижі підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту.

“Ми спільно розробляємо систему майбутнього, яка орієнтована на те, що нам потрібно ‒ від штучного інтелекту та найсучасніших сенсорних технологій до можливості використання системи без екіпажу в певних ситуаціях”, ‒ сказав Пісторіус.

Проєкт “Основна наземна бойова система” базуватиметься на досвіді, отриманому під час бойових дій в Україні, і забезпечить хорошу cумісність танка з іншою зброєю. 

Обидва уряди також сподіваються побачити прогрес в іншій великій франко-німецькій оборонній інновації ‒ Future Combat Air System, яка передбачає розробку винищувача нового покоління.

  • Минулого тижня Міністерство оборони Великої Британії представило перший зразок нового бойового танка Challenger 3. Це перший повністю британський танк за 22 роки, повідомив міністр оборони Грант Шеппс.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram