ГоловнаСвіт

США обговорять із Європою і Японією посилення санкцій проти Росії

Під прицілом - фінансові установи.

США обговорять із Європою і Японією посилення санкцій проти Росії
Фото: Наша Нива

Заступник міністра фінансів США Воллі Адеймо цього місяця вирушить до Європи та Японії, де обговорить із партнерами питання використання нового інструменту санкцій проти Росії, передає Reuters.

Санкції будуть спрямовані проти фінансових установ.

Адеймо відвідає Рим, Берлін, Франкфурт і Токіо з 16 по 23 січня, де зустрінеться з партнерами з «Великої сімки», а також ключовими представниками приватного сектору, серед яких - фінансові установи, науковці та інших лідери галузі.

Джерело агентства зазначило, що заступник держсекретаря координуватиме свої дії з ключовими партнерами з «Групи семи» в Італії, Німеччині та Японії щодо використання нового інструменту для припинення спроб Росії ухилитися від санкцій та отримати критично важливі товари для своїх збройних сил з економік «Великої сімки».

Поїздка Адеймо до Європи і Японії приурочена до роковин російського вторгнення в Україну 24 лютому 2022 року.

  • У грудні 2023-го президент США Джо Байден підписав указ про посилення санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи стосувалися іноземних фінансових установ, які проводили або сприяли будь-якій суттєвій транзакції чи угодам на користь військових структур, промисловості Російської Федерації.
  • Того ж місяця відбувся саміт G7, на якому лідери висловилися за посилення санкцій проти РФ, зокрема, щодо імпорту діамантів.
  • У листопаді Міністерство фінансів США розіслало листи майже трьом десяткам фірм, у яких попередило про відповідальність за порушення стелі цін на російську нафту.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram