ГоловнаСвіт

Зеленський обговорив із Джонсоном оборонну підтримку України

Президент України та прем'єр Британії домовилися провести ще одну телефонну розмову найближчими днями.

Зеленський обговорив із Джонсоном оборонну підтримку України
ілюстративне фото
Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном питання оборонної підтримки України, а також спільні міжнародно-правові заходи.

Про це Зеленський написав у своєму Twitter.

"На постійному зв'язку з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном. Сьогодні подякував йому за звернення до Верховної Ради. Також обговорили майбутні спільні міжнародно-правові заходи та події. Торкнулися деяких питань оборонної підтримки України", - написав президент

У заві, оприлюдненій на сайті уряду Великої Британії, , зазначається, що співрозмовники обговорили розвиток подій в Украхні на тлі військової агресії РФ та потреби Збройних сил України. Зокрема, вони обговорили питання надання зброї великої дальності, щоб запобігти обстрілам мирних громадян.

Джонсон і Зеленський домовилися провести ще одну телефонну розмову найближчими днями.

Нагадаємо, 3 травня Джонсон виступив у Верховній Раді України з відеопромовою.

9 квітня Джонсон відвідав Київ. Він повідомив, що Великобританія надасть Україні новий пакет фінансової та військової допомоги. Британія передасть Україні озброєння ще на 100 млн фунтів стерлінгів, включно з зенітними комплексами Starstreak.

Джонсон разом із Зеленським прогулявся Києвом - вони пройшлися Хрещатиком, майданом Незалежності, алеєю Героїв Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram