ГоловнаСвіт

Росія пригрозила знищенням каналів постачання військової допомоги Україні

НАТО раніше попереджав, що Альянс реагуватиме на такі напади.

Росія пригрозила знищенням каналів постачання військової допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Москва може знищувати західні постачання військової техніки в Україну. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на виступ чиновника на державному телебаченні.

За словами Рябкова, Росія «попередила США, що перекачування зброї з низки країн, які вони організовують, є не просто небезпечним кроком, а дією, яка робить ці конвої законними цілями».

Він також засудив санкції США проти Москви, запроваджені через неспровоковане вторгнення РФ в Україну, як «безпрецедентну спробу завдати серйозного удару по різних секторах російської економіки».

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявляв, що напад російських військ на канали постачання, якими Україні передають допомогу країни-члени НАТО, вважатиметься нападом на Альянс.

"Союзники допомагають Україні відстоювати своє право на самооборону, яке закріплено в статуті ООН. Росія є агресором, а Україна захищається. Якщо відбудеться напад на будь-яку країну НАТО, територію НАТО, це спричинить застосування статті 5 (відповідно до якої напад на когось з країн-членів НАТО вважається нападом на весь Альянс. - Ред.)", - заявив Столтенберг.

Також нагадаємо, щонайменше 13 країн НАТО надають Україні військову допомогу, таку як гармати, боєприпаси та ракети, включно із засобами протиповітряної оборони та протитанковим обладнанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram