ГоловнаСвіт

Південна Корея запустила в космос першу ракету власної розробки

Космічна програма тривала понад десятиліття.

Фото: twitter.com/Kor_Spaceflight

Південна Корея в четвер, 21 жовтня, запустила в космос першу ракету власної розробки.

Старт ракети KSLV-II, також відомої як "Нурі" відбувся з корейського космодрому "Наро" і транслювався на Youtube-каналі Корейського інституту аерокосмічних розробок.

Фото: twitter.com/Kor_Spaceflight
Фото: twitter.com/Kor_Spaceflight

200-тонна корейська ракета повинна була вивести на орбіту півторатонний макет супутника, але не змогла цього зробити. Вона досягла розрахункової висоти в 700 кілометрів, але через передчасне відключення двигуна третього ступеня не змогла вивести об'єкт на орбіту

Ракета "Нурі" стала першим космічним апаратом Південної Кореї, повністю спроектованим і побудованим у країні. В 2013 році Південна Корея успішно запустила свою першу ракету "Нурі", але тоді перша ступінь була побудована в Росії на основі "Ангари".

Розробка власної ракети велась у Кореї з 2010 року, проєкт коштував країні близько 1,8 млрд доларів. Вона має три ступені: перша оснащена чотирма 75-тонними рідинними ракетними двигунами, друга - одним 75-тонним рідинним двигуном, третя - одним 7-тонним рідинним двигуном.

Корейське агентство "Ренхап" пише, що успішний запуск міг зробити Південну Корею сьомою країною у світі, яка розробила космічну ракету-носій, здатну доставляти на орбіту важкі супутники, після Росії, США, Франції, Китаю, Японії та Індії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram