ГоловнаСвіт

Спецпредставник ЄС відвідав район проведення ООС

Делегати обговорювали питання безпеки та впливу карантинних заходів на можливість громадянами перетнути лінії розмежування.

Спецпредставник ЄС відвідав район проведення ООС
Еймон Гілмор
Фото: Photolure

До району проведення операції Об’єднаних сил завітала іноземна делегація на чолі зі спеціальним представником Європейського Союзу з прав людини паном Еймоном Гілмором.

Як повідомляє пресслужба президента України, посадовці зустрілись з представниками командування ООС та ознайомилась з безпековою ситуацією у Донецькій та Луганській областях.

Крім того європейська делегація побувала в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське". Начальник Краматорського прикордонного загону полковник Павло Цвеліх розповів гостям про особливості виконання завдань в КПВВ та блокування окупаційною адміністрацією руху людей.

"Делегати обговорювали питання безпеки та впливу карантинних заходів на можливість громадянами перетнути лінії розмежування. Прикордонники запевнили представників ЄС у готовності забезпечити безпеку і ритмічність пропускних операцій. Спецпредставник ЄС Еймон Гілмор подякував за роботу та висловив сподівання на швидке звільнення тимчасово окупованої території України”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, спеціальний представник Європейського Союзу з прав людини Еймон Гілмор прибув до Києва 18 жовтня. Це перший його офіційний візит в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram